Miért fáj a gyerek lába?
2015. május 28. írta: Balázs Beatrix

Miért fáj a gyerek lába?

Az ásványi anyagok fontossága.

Minden szülőt fájdalmasan érint, ha a gyermekét szenvedni látja, és nem tud mit tenni. Ha veled is előfordult már, hogy gyermeked fájdalmas lábfájás miatt sírt fel éjjel, de nem tudtad mi a probléma, akkor ez a bejegyzés neked is szólhat.
A gyermek egészséges  fejlődéséhez nagyon sok odafigyelés szükséges a szülők irányából. Nem mindegy mivel tápláljuk gyermekeinket, különösen a mai rohanó világunkban. Az ételeink már sajnos nem tartalmazzák azt a megfelelő tápanyag (vitaminok és ásványi anyagok) mennyiséget amit a mi gyerekkorunkban, ezért szükséges kiegészítenünk az étrendjüket.
Személyes példámmal szeretném illusztrálni, hogy miért is fontos az ásványi anyagok pótlása. Köztudott ugyanis és elismeri ma már mindenki, hogy a vitaminokat pótolni kell és ebben már sok szülő egyet is ért velem. De mi a helyzet az ásványi anyagok pótlásával? Erre valahogy kevesebb figyelem jut, pedig az ásványi anyagok nagyon is szükségesek az egészséges csontozat és izomzat kialakulásához, megfelelő fejlődéséhez,  növekedéséhez (és itt nem csak a Calciumról van szó).
Kisfiunk egy egyik éjjel fájdalmas sírásással ébredt, a lábait fájlalta. Nem tudtunk mit tenni, azt gondoltuk automatikusan, hogy valamilyen sérülést szerzett be az óvodában, de ennek semmi nyoma sem volt. Kapott fájdalomcsillapítót (Aktivátort), vitaminokat (Berry, Kids, Pomesteen, NatureMin),  emelt adagban és reggelre úgy tűnt jobban érzi magát, így elengedtük oviba. Az ovioban újra előjöttek a fájdalmas tünetek így estére már az orvosnál kötöttünk ki, a gyerek csak fájdalmak közepette bírta behajlítani a lábait, alig bírt járni. A doki közölte, hogy ilyen betegség nincs menjünk haza, kenegessük gyógynövényes krémmel, azt már ránk bízta, hogy mivel. Ekkor már tudtam, hogy mi a probléma, ha nincs zúzódás, vagy törés csak egy lehet a probléma, amit egy FLP-s gyermekorvostól tanultam. Tudni illik a gyerekek növekedésekor főleg 4-5 éves korban és tinédzser korban a csontok gyorsabban nőnek és a hozzá kapcsolódó izmok nem érkeznek olyan gyorsan utána nyúlni, ezért fáj a gyerekek lába addig amíg az izom utol nem éri a csontot.   Ha már tudjuk a problémát könnyen "segíteni" is lehet.  Szerencsénkre mindig van itthon Ásványi anyag tabletta (NatureMin) és annak az adagját megemelve már kezeltük is a problémát. Masszázskrémként pedig egy kis  Jojobás barackmag kivonatos krémmel rásegítettünk az izmok ellazításához. Két nap alatt jobban lett és már szaladgált is a többi gyerekkel az ovi udvaron. Jelezném, hogy mai napig is kéri a "csontosvitamint" (így nevezte el). Nem hiába a gyerekek ösztön lények, tudják automatikusan mi kell nekik.
Nagyon fontos tehát az ásványi anyagok megfelelő pótlása ezekben a növekedési időszakokban, mert nem csupán a fájdalmat tudjuk elkerülni, vagy emelt adag ásványi anyaggal hamar kezelni, de ezzel biztosíthatjuk az egészséges csontozat és izomzat kialakulását a gyermekeink számára. Mert nem csak a Calcium pótlásra kell külön odafigyelnünk, hiszen annak a beépüléséhez szükség van Magnéziumra és Mangánra. Az egészséges izomzat működéséhez, pedig még a Calciumon kívül a Foszfor és a Vas is elengedhetetlen, nem beszélve a Cinkről, Szelénről, Molobdénről, Jódról, Cinkről melyek szintén fontos élettani folyamatokban játszanak szerepet.
És ha már ásványi anyagot akarunk adni a gyereknek vagy magunknak, az legyen olyan ami teljes mértékben felszívódik és hasznosul. Nem érdemes elmenni az ilyen lábfájásos probléma mellett, és azt a mondatot használni, hogy: "csak a növéstől fáj a lába, majd elmúlik", mert nem véletlen, hogy ma már csontritkulásban szenvedő gyerekeket regisztrálnak világszerte. A mi felelősségünk, hogy gyermekeink egészségesek legyenek.
U.i.: Az általam leírt eset saját tapasztalat, és a gyors javulás annak is köszönhető, hogy a gyerekeink rendszeresen kapnak minőségi táplálékot - Aloe verát (240 féle tápanyag).
Remélem hasznos infókkal szolgálhattam számotokra.
Elérhetőség:
balazsbeatrixx@gmail.com
+3670 699 2084

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aloeegeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr627067301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása