Mért fontosak az étrendkiegészítők?
2014. október 09. írta: Balázs Beatrix

Mért fontosak az étrendkiegészítők?

nyomelem_1412861849.jpg_468x351

Kedves olvasó!
A étrend-kiegészítők fontossága számomra is kérdés volt néhány évvel ezelőtt.
Most azonban már tudom, hogy bizony az egészségünk megőrzése érdekében sajnos fogyasztanunk kell. Mivel ha hiányos a szervezetünk számára fontos nyomelemek és vitaminok bevitele az súlyos következményekkel is járhat.
A mai kor fiataljai és gyermeki még inkább ki van téve a  veszélynek. Minőségi éhezés. Micsoda? Kérdezhetnéd, ahogyan én is amikor először szembesültem a tényekkel. Milyen tények? A  mellékelt ábrán is láthatod 1966 óta mennyivel csökkent az alapvető élelmiszereink ásványi anyag tartalma. Szóval az a gyermek, aki 2005 után született és az elsők között a sárgarépát kapja mint értékes táplálékot amiben már csak 4% tápanyag van a nagyija bébiételéhez képest szerintetek nem éhezik? Mennyiségileg nem az biztos, de minőségileg sajnos igen. 
És ez csak a répa. A termőföld sajnos kimerülőben van. ezért fontos, hogy fogyasszunk étrend-kiegészítőket, amivel pótolni tudjuk a hiányt. Vagy szerinted véletlen, hogy az utóbbi néhány évben megnövekedett a mindenféle érzékenységben szenvedő gyerekek száma? Asztma, allergia, lisztérzékenység és még sorolhatnám. Tudtad, hogy megfelelő tápanyagok bevitelével ezeket a problémákat meg lehet előzni? A válasz igen, sőt tünetmentessé is válhatnak. Csak tudnunk kell hol keressük a választ."Legyen étked a gyógyítód, és gyógyszered az ételed" Hippokratész ezt vallotta, szerintem tudott valamit az öreg. Nemde? hiszen a Harvard egyetem kutatói is erre a következtetésre jutottak. Kicsit tovább tartott nekik mint az orvostudományok atyjának. :-)
És ha már étrend-kiegészítőt választasz, akkor nézz körül alaposan a piacon. Válaszd mindenképpen a minőséget és ha lehet ne a gyógyszergyártók polcairól, azzal nem biztos, hogy a megfelelő hatást éred el. Én pár éve döntöttem a Forever Living Products termékei mellett. Ma is azt gondolom, hogy nem tettem rosszul. És szívből, tiszta lelkiismerettel ajánlom ma is mindenkinek aki tenni szeretne  a családja egészségéért.
Szóljatok hozzá bátran!

A bejegyzés trackback címe:

https://aloeegeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr876775077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása