Aloe Vera
2014. október 08. írta: Balázs Beatrix

Aloe Vera

aloe-virag_1412450734.jpg_285x300

Aloe Barbadensis Miller vagy Aloe Vera, A gyógynövények királynője, A csendes gyógyító és még sok néven illetik ezt a csodanövényt.
Már ősidők óta használják a gyógyításban az elmúlt évszázadokban mégis mintha elfeledkeztek volna  róla. Pedig ha tudnák milyen sokoldalú is. Egy igazi csoda a növényvilágban is.
Táplál, méregtelenít,  gyógyít (gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, vírus- gomba és baktériumölő) harmonizál ezáltal támogatja az immunrendszert.

Az Aloe Vera ezen hatásai alapján biztosítja számos probléma leküzdését, és képesé teszi a szervezetet (nem csak az emberét az állatét is) nagyon sokféle betegség leküzdésére. Jótékony hatását a tápcsatornán végighaladva fejtis ki. A bélbolyhoknál eltávolítja a szennyeződéseket, ezáltal fokozza a felszívódást. Sok betegség kialakulását előzhetjük meg  az Aloe Vera belsőleges alkalmazásával. Az Aloe Vera e mellett táplál (aminosavak, ásványi anyagok, nyomelemek, szénhidrátok), méregtelenít, normalizálja a tápláléknak az emésztőrendszeren történő áthaladási idejét, tökéletesíti az emésztést, javítja a táplálék felszívódását. A szervezetünkön végighaladva vigyáz testünk, közérzetünk egyensúlyára. Természetes (növényi) összetételének köszönhetően egészséges élettani állapotban tartja a testet, lehetőséget teremt a szervezetnek, hogy kijavítsa saját magát. Testünk öngyógyító képességének mobilizálásával segíti helyreállítani az eltolódott egyensúlyi állapotot, így hosszú távú preventív (megelőző) hatást gyakorol szervezetünkre. Csecsemőknek kiváló kiegészítő. Nyugodtabb alvás. Az anyatej fontos kiegészítője.

Az Aloe Vera gélje számos vitamint és ásványi anyagot tartalmazó elsőrendű táplálékunk is lehet. Az immunrendszer, a gyomor és béltraktus kiváló szabályozója. Aktiválja és serkenti a vér- és nyirokkeringést, a vese-, máj- és epehólyag funkciókat, javítja a fizikai állóképességet.
Bebizonyosodott, hogy az Aloe Vera fogysztása csökkenti az allergiák miatt fellépő viszkető érzést és annak következményeit, segíti a tünetek elmulasztását embernél és állatnál egyaránt. Allergiás nátha esetén helyileg és belsőleg alkalmazva kiváló hatású. Arcüreg, és fülfájós problémák esetén az Echinaceának kiváló vivőanyaga.
Cukorbetegek is fogyaszthatják, mivel nem tartalmaz gyümölcscukrot, és mellette táplálja az amúgy is igénybe vett szervezetet.
Ha minden nap fogyasztunk Aloe Verát, azzal sokat tehetünk egészségünk megőrzése érdekében, hiszen fontos tápanyagokat juttatunk szervezetünkbe ez által támogatjuk annak ellenálló képességét, hogy egy esetleges betegsébbel szemben saját maga vegye fel a harcot.
Én minden reggel ezzel Aloe Verával kezdem a napot és egészséges is vagyok! Bátorítalak, hogy te is tégy így, mert ez az egészséged megőrzésének a titka.

A bejegyzés trackback címe:

https://aloeegeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr906759645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása